Lakossági Távhő Ökocímke információk

Vajon minek köszönheti a távfűtés évtizedek óta tartó töretlen népszerűségét? Az otthonunkat barátságossá varázsoló, egyenletes meleg mellett ma már elsősorban a korszerűségének. Az évek óta nagy lépésekkel fejlesztett távhőszolgáltatás ugyanis az egyik legzöldebb és leginkább energiahatékony fűtéstípussá vált az idők során. Hogy mennyire, azt elárulja a Távhő Ökocímke minőségi védjegy, amellyel egyre több szolgáltató és ingatlan rendelkezik, és amely az adott szolgáltatás megbízhatóságának biztos jele.

A Távhő Ökocímke értelmezése épp olyan egyszerű, mint a háztartási eszközök energiacímkéjének elolvasása. Az adott szolgáltatás környezettudatosságát betűk jelölik, amelyek az ABC első betűje felé haladva egyre magasabb minőségről árulkodnak. A zöld szemlélet előretörését tanúsítja, hogy a Távhő Ökocímke több nemzetközi környezetvédő szervezet (pl. WWF) munkájában és kampányaiban is tevékenyen részt vesz.

Fogyasztóként azonban nemcsak otthonunk megbízható fűtésével és annak környezettudatos voltával kapcsolatban lehetünk nyugodtak. Emellett jó tudni, hogy a Távhő Ökocímke az ingatlan értékét is növeli, hiszen tájékoztat annak korszerűségéről. Így a Távhő Ökocímke igényelése és használata befektetési szempontból is meghatározó lépés.