Társasházkezelők figyelmébe

A távfűtéses lakásban élők fejében még mindig gyakran él az a régen berögződött tévhit, miszerint a távhő nem tartozik a korszerű fűtési megoldások közé, ezért nem növeli az ingatlan értékét. Az pedig, hogy egy ingatlan értékes legyen, mind a lakók, mind a lakásvásárlók számára alapvető érdek. Ezért jó tudni és tudatosítani a tulajdonosokban, vásárlókban, hogy a távfűtéses lakások esetében a Távhő Ökocímke minőségi védjegyként jelentős értéknövelő hatással bír.

A távhő alkalmazásának célszerűsége ugyanis ma már evidens: az utóbbi évek fejlesztései során ez a fűtéstípus nemcsak kényelmessé, de egyúttal energiahatékonnyá és környezetbaráttá is vált. Ennek a ténynek a tudatosításában segít a Távhő Ökocímke, amely a háztartási gépek energiacímkéjéhez hasonlóan fontos információkkal szolgál az ingatlanokban alkalmazott távfűtés színvonaláról: tájékoztat a primerenergia-hatékonyságról, a zöldenergia-felhasználásról és a CO₂-kibocsátás mértékéről.

Ha Ön társasházkezelőként szeretné, hogy minősített épületté váljanak az Ön által kezelt ingatlanok, illetve szeretné a fenti információkról tájékoztatni a lakóit, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal. Számos kommunikációs segédanyaggal és programmal állunk rendelkezésére!